5 tipp az első Spinning® órádhoz

collageCsakúgy, mint az emberekkel való találkozáskor, egy új mozgásforma kipróbálásakor is az első benyomás a legfontosabb. Ez dönti el, lesz-e második alkalom, megtetszik-e, visszatérsz-e. Íme néhány jó tanács, hogy sikerélménnyel távozz az első Spinning® órádról.

1.) Szólj az instruktornak, hogy először tekersz és kérd segítségét a bringabeállításban. Helyesen beállított bringán nem csak hatékonyabb, de biztonságosabb és komfortosabb is az edzés.

2.) Érkezz időben, azaz legalább 10 perccel órakezdés előtt. Ha nem az utolsó pillanatban (netán órakezdés után pár perccel) esel be, az instruktornak több ideje lesz veled foglalkozni, és beavatni a bringahasználat és a Spinning® edzés rejtelmeibe. (Nyugi: egyszerű dolgokról van szó :-))

3.) A Spinning® NEM verseny, és nem is koreografált aerobik óra, ahol mindenkinek egyformán kellene dolgoznia. A Spinning® órán az irányítás végig a te kezedben van – te választod meg a tempót és az ellenállást. Nagyon gyorsan lehet fejlődni, de az első órákon légy türelmes magaddal! Bármikor lassíthatsz, bármikor visszaülhetsz a nyeregbe. Kellemesen elfáradni menő, szétcsapni magadat nem menő.

4.) Legyen nálad a szükséges felszerelés, úgymint: 0,5-1 l víz (csapvíz is tökéletes), bringás nadrág vagy egyszerű rövidnadrág, rövid ujjú, sportolásra alkalmas felső, masszív edzőcipő vagy bringás cipő, kis méretű törölköző (az utóbbi nagyon jó szolgálatot tesz edzés közben).

5.) Légy nyitott, légy pozitív! Engedd, hogy magával ragadjon a csoport energiája! Mindenki elkezdte valahol, mindenkinek voltak nehézségei az első alkalommal. Óra előtt vagy óra után bátran szólítsd meg az edzőtársakat, mindenki szívesen mesél a tapasztalatairól. Az edző pedig kifejezetten azért van ott, hogy segítsen Neked, tehát ne kíméld!  Akár óra közben is jelezd neki, ha segítségre van szükséged – bár valószínűleg ő is észre fogja venni és odasiet hozzád.

Jó tekerést! 

Szerző: Posch Gabriella, Spinning® Mesteroktató, kerékpár edző

error: Content is protected !!