Gyakori kérdések és válaszok a Spinning® instruktor képzésről

Az alábbiakban található gyakori kérdések (K) és válaszok (V) elolvasásával pontosan tájékozódhat mindenki, aki tervezi a Spinning® instruktor képzés elvégzését.

K: Ki szervezi a Spinning® Instruktor képzést?
V: A képzést Magyarországon a Spinning® márka tulajdonosa, a Mad Dogg Athletics Europe Inc. kizárólagos hazai oktatási képviselete, a Cardio Expert Kft. szervezi. A márkatulajdonos Mad Dogg Athletics (MDA) a világ egyik legnagyobb fitnesz oktatási illetve eszközforgalmazó cége, amely a világ több mint 80 országában van jelen és eddig körülbelül 250.000 instruktort képzett ki.

K: Léteznek más indoor cycling képzések is. Nevezhetem-e magamat Spinning® instruktornak, illetve az óráimat Spinning® óráknak, ha más elnevezésű tanfolyamot végzek el?
V: A Spinning® jogvédett márkanév. Spinning® instruktor képzettség kizárólag az MDA illetve magyar képviselete által szervezett Spinning® Instruktor képzésen (Spinning® Instructor Training) szerezhető. Másik szervezet más elnevezésű tanfolyamának elvégzése nem jogosít a Spinning® Instruktor megnevezésre, Spinning® óratartásra, illetve a Spinning® védjegyek (logo, marketing anyagok, stb) használatára.

K: Hogyan épül fel a Spinning® Instruktor képzési rendszer? V: A Spinning® Program egy többlépcsős rendszert foglal magában, amely alapképzésből illetve az arra épülő opcionális (nem kötelező) továbbképzésekből áll.

K: Hogyan épül fel az instruktor alapképzés, azaz, Spinning® Instructor Training?
V: A Spinning® Instructor Training egy 2 x 8 órás képzés, amelyen a legfontosabb alapismereteket adjuk át a leendő oktatóknak. A képzés részletes tematikáját a Spinning® Program tulajdonosa határozza meg, és minden országban, minden nyelven ugyanazon tananyagot, ugyanazon időbeosztásban sajátítják el a leendő instruktorok. Dióhéjban, a következő témaköröket tárgyalja az alapképzés: kerékpárbeállítás és biztonság, Spinning® alapmozgások és tekerési technikák, ellenjavallt mozdulatok,  általános kerékpáros edzéselméleti alapok, pulzusméréses edzés alapjai, Spinning® Energiazónák, óratervezés elmélet és gyakorlat, zene szerepe és kiválasztása, edzői képességek és készségek. A két nap során összesen 4 gyakorlat (tekerés) van a programban, a többi rész elméleti valamint workshop jellegű.

K: Szükséges-e előképzettség vagy bármilyen speciális feltétel az alapképzésen történő részvételhez?
V: Nincs semmilyen előképzettségi feltétel. A tanfolyam elvégzését nem csak azoknak ajánljuk, akik kipróbálnák magukat az oktatói bringán, de azoknak is, akik többet szeretnének kihozni edzéseikből és szeretnének mélyebb betekintést nyerni a Spinning® Programba, illetve edzéselméleti ismereteibe.

K: Milyen korhatárhoz kötött a képzés elvégzése?
V: Jelentkezni betöltött 18. életév után lehet.

K: Ki tartja a Spinning® Instructor képzéseket és továbbképzéseket?
V: Mind az alapképzést, mind pedig az opcionális Spinning® továbbképzéseket a nemzetközi Spinning® Mesteroktatói csapat tagjai tartják, Magyarországon természetesen magyar nyelven. A Spinning® Mesteroktatók nemzetközi tematika és tananyag alapján oktatnak.

K: Milyen képzettséget biztosít a Spinning® Instruktor alapképzés?
V: A képzés után nemzetközileg elismert Spinning® Instructor licenszet, illetve instruktori azonosítót szereznek a vizsgatesztet sikeresen teljesítő hallgatók. Az instruktori státusz megszerzése után lehetséges Spinning® elnevezéssel órát tartani, amennyiben az adott helyszínen Spinner® kerékpárokon folyik az edzés.

K: Hogyan zajlik a vizsga? Van-e vizsgadíj?
V: A képzés árában benne foglaltatik a vizsgadíj is, nincs külön költsége. A képzés gyakorlati részeit helyben kell teljesíteni, a vizsgateszt kitöltésére pedig egyénileg választott időpontban, a Spinning® márka e-learning felületén kerül sor, a képzést követő 30 napon belül.

K: A tanfolyam elvégzése után kötelező-e továbbképzéseken részt venni?
V: A Spinning® képzési rendszerben az alapképzés elvégzését követően minden instruktor maga dönti el, hogy lehetőségeitől, ambícióitól függően részt vesz-e további képzéseken. A Spinning® Instruktor státusz lehet “aktív” vagy “inaktív” attól függően, hogy az adott instruktor részt vesz-e további képzéseken. (Az “aktív” illetve “inaktív” státusz a Spinning® márka e-learning felületén látható, kizárólag az instruktorok számára, azaz külső személynek nem elérhető adat az illető instruktorról.) Ha valaki szeretne aktív státuszt fenntartani, kétévente minimálisan 14 továbbképzési kredit megszerzésével teheti meg, amely a gyakorlatban összesen 10 órányi (kb. másfél oktatási nap) továbbképzést jelent ezen időtartamon belül.

K: Milyen témákban kínál opcionális instruktori továbbképzéseket a Spinning® Porogram?
V: Aerob alapállóképesség felépítése, Pedálfordulat, pulzusmérés és óratervezés, Ellenjavallt mozdulatok, Kreatív hegyi óraprofilok, Kreatív tanítás, Pulzusméréses edzés, Magas intenzitású edzések, Erő, hegyek, teljesítmény, Intervallumos edzések, Zene, mozgás, érzelem, Mentális edzés, Pedálhajtás és teljesítmény, Haladó óratervezés, Spinning® és jóga, Versenynap Energiazóna tekerés, Érzékelt erőkifejtés, Erő Energiazóna tekerés, SpinFlex: Spinning® és hajlékonyság, Spinning® és core izmok edzése, Spinning® nyelv és vizualizáció, Periodizáció, Sprintek a Spinning® programban, Haladó óratartási technikák, stb.

K: Spinning® termet szeretnék nyitni, illetve a Spinning® logót és márkanevet szeretném használni. Milyen feltételei vannak?
V: Kérjük, vegye fel a kapcsolatot a Spinning® márka magyar képviseletével, ahol informáljuk a márkanév használathoz kapcsolódó feltételekről, illetve igény esetén segítséget nyújtunk a továbblépéshez. A magyar Spinning® márkaképviselet elérhetősége: telefon: +36 20 77 12 715, e-mail: gabriella.posch@spinning.com

További kérdése van? Kérjük, keresse a Spinning® márka magyar képviseletét a fenti elérhetőségeken, ahol szívesen állunk rendelkezésére.
error: Content is protected !!