SPINNING®: A BEMELEGÍTÉS 5 SZABÁLYA

Milyen is egy jó bemelegítés a Spinning® órán? Íme, az alapelvek!
  1. Először is, legyen megfelelő hosszúságú. Az ideális időtartam függ az edzés hosszától és intenzitásától is, de egy biztos: semmilyen szénalapú szervezetnek nem elegendő 3-4 perc arra, hogy felkészüljön az edzésre. Általánosságban, egy 50 perces Spinning® órán legalább 6-8 perc bemelegítés szükséges. (Optimális esetben a bemelegítés után is fokozatosan épül fel a terhelés ahelyett, hogy rögtön belecsapnánk a lecsóba.)
  2. Végig a nyeregben maradva történik, dinamikus, de kellemes fordulatszámon (90-95 fordulat / perc). Az ülő sík terep az a mozgásforma, amely leginkább alkalmas a bemelegítésre, könnyűtől közepes ellenállásig eljutva.
  3. Fokozatosan növekedjen az intenzitás, miközben laza bringázásból „kellemesen dolgozós” tekerésig jutsz el. Mindvégig legyen ellenállás a lendkeréken, szintén a könnyűtől a közepes nehézségig eljutva, biztosítva azt, hogy ne csak „üresben” pörgesd a keringésed, de izmaid is felkészülhessenek a munkára.
  4. Ha pulzusmérővel dolgozol, a maximális pulzusszámod kb. 65-70%-áig juss el a bemelegítés végére. Érdemes tudnod, hogy amennyiben túl gyorsan növeled a terhelést, illetve néhány perc alatt magas intenzitáson kezdesz dolgozni, megakadályozza a testedet abban, hogy az edzés folyamán hatékonyan égesse a zsírt.
  5. A jó bemelegítés nem csak fizikailag, de fejben is ráhangol a tekerésre, segít a mentális ellazulásban, kikapcsolja gondjaidat-bajaidat, testi-lelki energiával tölt fel.

Ha mindezeket betartod, minden esélyed megvan rá, hogy megfelelő állapotba hozd a tested és az elméd is az előtted álló edzésmunkára.
Jó tekerést!

Szerző:
Posch Gabriella
Spinning® Mesteroktató, kerékpár edző

Error 404 - Page not found!

Error 404 - Not Found

The requested file or directory was not found!

This may be due to the following reasons:-

  1. The page or directory has recently been moved or renamed.

  2. The page or directory is temporarily not avaliable.

  3. The address to this content may not be correct, please check the address and try again.

  4. Try using the browser's back button and try a different link.

If you believe you are getting this error message by mistake, please contact the website administrator.

 

Error message generated by Apache & ZPanel Hosting Panel.

Powered by ZPanel - Taking hosting to the next level.

error: Content is protected !!