Spinning® – majd, ha…

Nagyjából milliószor hallottam pélyafutásom során: „Akkor fogok elkezdeni Spinning edzésekre járni, ha előbb kicsit feljavítom az állóképességem.” Bízom benne, hogy ez a rövid kis írás hozzásegít a Spinning® program megértéséhez és az is összeáll belőle, miért is érdemes tekeréssel kezdenie, ha valaki úgy érzi, van mit javítani az edzettségén.
  • A Spinning® (csakúgy, mint a bringázás) állóképességi sport, tehát pontosan ez az, amivel az állóképességedet fejleszteni tudod (a tekerés tervezgetése helyett, amivel viszont nem).
  • Nehezen lehet még egy olyan mozgásformát mondani, amire igaz lenne, hogy ilyen mértékben a saját, aktuális edzettségi szintedhez tudnád alakítani a terhelést, akárhányadik edzésedről is legyen szó. Gyenge formában vagy, most kezdsz neki a mozgásnak? Tekerj könnyű ellenállással, maradj a nyeregben, bringázz lazán egész órán! Bármikor és bármeddig jöhetsz így, amikor és ameddig így látod jónak.
  • A Spinning® órán NINCS KOREOGRÁFIA. Nem kell másokkal egyszerre tekerned, nem kell akkor kiállnod a nyeregből, amikor más, és nem kell úgy ugrálnod, ahogy a néni (vagy bácsi) ugrál elől (miként pl. egy dance aerobik órán adott a felállás).
  • A Spinning® óra lehet a világ leglazább mozgása is, ahol a legkönnyedebben tekerhetsz – milliószor lazább, mint akár csak egy kocogás. Fontos tudnod: egy jó oktató abban fog támogatni, hogy az aktuális erőnléted szerint dolgozz. Ha valaki többet vár tőled, mint ami az adott edzettségi szinten reális lenne, az nem kemény, hanem kókler – keress más oktatót. Akinek az órája után négykézláb távozol a teremből, az nem edző, hanem hentes-mészáros, aki előbb-utóbb kárt tesz benned – keress a piacon másik standot!

Jó Spinning® edzés az, amiben van kihívás (fizikai és/vagy mentális), de végig arra ösztönöznek, hogy ezt a bizonyos kihívást ne másokhoz, vagy valamiféle koreográfiához (egyen-jumpok, egyen-kiállások, stb), hanem a saját, aktuális erőnlétedhez méretezd.
Erre pedig minden lehetőséged adott! Az ellenállás gomb a kezedben, a tempó a lábadban, az intelligenciád pedig a fejedben. Kezdd lazán, haladj fokozatosan és végezd a saját edzésedet! Sehol máshol nem tudod ezt annyira megtenni, mint a Spinner® bringán.

Szerző: Posch Gabriella, Spinning® Mesteroktató, kerékpár edző
 
Error 404 - Page not found!

Error 404 - Not Found

The requested file or directory was not found!

This may be due to the following reasons:-

  1. The page or directory has recently been moved or renamed.

  2. The page or directory is temporarily not avaliable.

  3. The address to this content may not be correct, please check the address and try again.

  4. Try using the browser's back button and try a different link.

If you believe you are getting this error message by mistake, please contact the website administrator.

 

Error message generated by Apache & ZPanel Hosting Panel.

Powered by ZPanel - Taking hosting to the next level.

error: Content is protected !!