Spinning® védjegyhasználati tájékoztató

A Mad Dogg Athletics szervezetről

A Spinning® program megalkotója, a Mad Dogg Athletics, Inc. (MDA) a világ legnagyobb, speciális eszközökre szakosodott oktatási vállalata, amely a Peak Pilates®, a Resist-A-Ball®, a Bodyblade® és a freeFORM® és más márkákat is magáénak tudhatja.

1994 óta az MDA több mint 200.000 Spinning® instruktort képezett ki. A Spinning® rajongók köre milliókban számlálható, hiszen az edzésprogram 80 különböző országban van jelen és a világot behálózva 35,000 fitnesz létesítménnyel áll kapcsolatban. A vállalat gyártja az otthoni Spinner® kerékpárokat, Pilates és egyéb funkcionális tréning eszközöket, Spinning® DVD-ket, és a Spinning® márkajelzésű ruházat és kiegészítők teljes termékskálát. Az MDA szoros együttműködésben áll a Precor vállalattal, amely az edzőtermi használatra gyártott Spinner® kerékpárok jelenlegi gyártója. További információ található az MDA termékekről és képzésekről a maddogg.com vagy a www.spinning.com weboldalon vagy a +31 (0)10 5904508 telefonszámon.

Az MDA képviseletét a különböző országokban úgynevezett Oktatási Képviselet (Education Representative, röviden ER) látja el, amely Magyarországon a Cardio Expert Kft. A Cardio Expert Kft. látja el a Spinning® márka teljes körű képviseletét, valamint foglalkozik Spinning ruházat és Spinner kerékpárok forgalmazásával is. A magyar Spinning® márkaképviseletet a gabriella.posch@spinning.com e-mail címen, vagy a +36 20 77 12 715-ös számon lehet elérni.

Fonntos tudni, hogy a Spinning® kifejezés nem a teremkerékpáros (indoor cycling) tréningek összefoglaló neve, nem egy gyűjtőfogalom, hanem egy jogvédett márkanév. A Spinning® az elsőként megalkotott, eredeti indoor cycling edzésprogram, amelyet Jonathan Goldberg fejlesztett ki az Amerikai Egyesült Államokban, 1989-ben.  A Spinning® program egy szabványosított, edzői vezetéssel, zenére végrehajtott, csoportos, edzőtermi kerékpáros program. A tréning a programhoz kifejlesztett eszközön, az a Spinner® teremkerékpáron zajlik. Az egyik legkiválóbb kardió edzésprogram, amelynek alapkövei a kerékpáros edzéselmélet, a test-elme kapcsolat, a személyre szabhatóság, és a biztonság.

 

Mi a SPIN®, mi a SPINNING® és mi a SPINNER®?

A Spin® és Spinning® jogvédett márkaneveket Jonathan Goldberg találta ki és vezette be az általa megalkotott teremkerékpáros program megnevezésére. Az MDA vezette be a SPINNER® megnevezést a teremkerékpár azonosítására. Jelenleg a Mad Dogg Athletics, Inc. tulajdonában és kizárólagos használati jogában állnak: SPIN®, Spinner®, Spinning®, a Spinning logo®, Bodyblade®, freeFORM® and Peak Pilates® – amelyek bejegyzett védjegyek. Copyright © 2010 Mad Dogg Athletics, Inc. Minden jog fenntartva.

A fenti védjegyek az alábbi felhasználási célokra vannak bejegyezve:

A kerékpáros edzésprogramon és a kerékpáron kívül a SPIN® és SPINNING® kereskedelmi védjegyek használatban állnak a sport- és egészséges életmód oktatásban, egészségmegőrző berendezések bérletében, valamint a táplálék-kiegészítők, CD-k, DVD-k, sportruházat illetve edzőtermi berendezések forgalmazása során.

 

Ki használhatja a SPINNING, SPIN és SPINNER védjegyeket és logókat?

A fent nevezett logókat és a védjegyeket csak és kizárólag azok használhatják, akik erre a Mad Dogg Athletics-től, avagy magyar képviseletétől, a Cardio Expert Kft.-től felhatalmazást kaptak.

Állandó felhatalmazást kaphatnak azon létesítmények, amelyekkel a Cardio Expert Kft. létesítményszerződési megállapodást köt. A létesítményszerződési megállapodás megkötésének és annak érvényességi feltételei:

  1. Spinner® kerékpárok. A Precor valamint a Star Trac® által gyártott Spinner® kerékpárok az egyetlen, kifejezetten a Spinning® program számára kialakított kerékpárok. Más típusú kerékpárokon Spinning® óra nem tartható.
  2. Spinning® instruktorok. Az MDA csak minősített Spinning® instruktorok alkalmazásával tudja biztosítani a Spinning® program magas minőségének biztosítását.
  3. INGYENES létesítményszerződési megállapodás. Kizárólag ezen szerződéssel rendelkező, a fenti pontokat betartó Hivatalos Spinning® Létesítmények jogosultak a széles körben elismert Spinning® márkanév és a Spinning® logó használatára.

A létesítményeken kívül eseti felhatalmazást kaphatnak Spinning® rendezvények szervezői arra, hogy rendezvényüket Spinning® rendezvényként nevesítsék illetve hirdessék. A rendezvény Spinning® rendezvényként való hirdetésének feltételei:

  1. Spinner® kerékpárok. Spinning® rendezvényen kizárólag a Precor vagy Star Trac® által gyártott Spinner® kerékpárok használhatóak, mivel egyedül ezek a kifejezetten a Spinning® program számára kialakított kerékpárok.
  2. Aktív státuszú Spinning® instruktorok az óratartók. A Spinning® instruktorok az alapképzés (Spinning® Instructor Training) után folyamatos továbbképzési programban vesznek részt, így szerzik meg a szükséges tudást minősítésük megtartásához. Csak minősített Spinning® instruktorok alkalmazásával érzi az MDA a Spinning® program magas minőségének biztosítását.
  3. A rendezvény bejelentése Cardio Expert Kft. felé minimum 2 hónappal a szervezése előtt. A rendezvény marketing anyagainak előzetes egyeztetése Cardio Expert Kft-vel, a védjegyek, logók és a Spinning® programnak megfelelő tartalmak ellenőrzése céljából.
  4. Minden olyan rendezvény után, amelynek belépése nem ingyenes a látogatók számára, az MDA-nak jogdíjat szükséges fizetni a védjegyek használatáért. A jogdíj összege a belépő ára x résztvevők száma x 0.1, tehát 10%. További felvilágosítás kérhető a Cardio Expert Kft-től az oldal alján található elérhetőségeken.

 

Egyéb esetekben sem a logo, sem a védjegyek nem használhatóak. Így pl.:

– Kereskedelmi név részeként nem használható. Például: “A Spinning Center Budapesten…” Szintén nem lehet csoportok megkülönböztető neveibe beépíteni, mint pl. “Star Spinning Csapat”.

–  A Spinning® megnevezés a blogok, fórumok, weboldalak nevébe, címébe nem kerülhet bele. Így pl. a Spinning, Spinner megnevezés weboldalak nevébe, címébe NEM kerülhet bele (pl: www.spinningcenter.hu). Csak és kizárólag a fent ismertetett, érvényes létesítményszerződési megállapodás vagy eseti megállapodás megléte esetén használhatja a szerződött fél a Spinning® védjegyeket, kizárólag  a mindenkori arculati kézikönyvnek megfelelő formában.

– Általános kifejezésként nem használható. Például, teremkerékpár programok általános megnevezésére. Nem megengedett a védjegyek igeként való használata, mint pl. „spinningelni” vagy egyéb képzővel való ellátása, pl. spinningesek, stb.

Semmilyen esetben nem gyárthatók termékek a Spinning logo és védjegyek felhasználásával, így pl. kerékpáros mezek vagy egyéb ruházat, kulacs, törölköző, stb. A Spinning® logóval ellátott ruházat és egyéb termékek kizárólagos gyártója és forgalmazója a márka tulajdonosa, a Mad Dogg Athletics Inc. illetve annak szerződött disztribútorai.

 

A SPIN®, SPINNING® és SPINNER® kereskedelmi védjegyek valamint a logó használatának módja

Amennyiben Ön vagy cége rendelkezik létesítményszerződési megállapodással, vagy eseti felhatalmazással, a fenti kereskedelmi védjegyek használatára a megállapodás tartalmának megfelelően jogosult. A védjegyeket használata során kérjük az alábbi szabályok betartását.

 

VÉDJEGYHASZNÁLATI SZABÁLYOK

– Használjon speciális nyomdai elemeket. A SPIN®, SPINNING® és SPINNER® védjegyeket nyomtatott NAGYBETŰKKEL kell írni. Illetve írhatók nagy kezdőbetűvel. Mindkét esetben kötelező a védjegyek után feltűntetni a trademark ® jelet.

– Használja a termék vagy szolgáltatás általános nevét. A termék vagy szolgáltatás általános nevének alkalmazására az a szabály vonatkozik, hogy a kereskedelmi védjeggyel együtt kell használni. Minimális követelményként az általános megnevezést a védjegy után legalább egyszer kötelező alkalmazni minden írásos anyagban, és, szükség esetén, média közvetítés során először a védjegynek kell megjelennie.

Példák:

SPINNING® program                                  SPINNING® óra

SPINNING® edzésprogram                         SPINNING® edzés

SPINNING® teremkerékpár program         SPINNER® kerékpár

SPINNING® kerékpározási program           SPINNER® teremkerékpár

 

– Kerülje a változatokat! A szövegen nem szabad változtatni, pl. betűket vagy írásjeleket, ill. nem szabad két részre bontani a szavakat, vagy két szót összevonni, stb.

– A SPIN®, SPINNING® vagy SPINNER® védjegyek igeként soha nem használhatók. Például, a spin igét soha ne használják az edzésprogram, az osztály, a fizikai tevékenység vagy az edzőkerékpár jelölésére. Ne feledjék, hogy a SPIN, SPINNING és SPINNER védjegyek nem a termék leírására szolgálnak. A védjegyek azt mutatják, hogy a termékek, ill. a nyújtott szolgáltatások egy helyről, azaz a Mad Dogg Athletics, Inc. cégtől származnak. A helyes használat, kimondva vagy leírva: “SPINNING® edzésprogram”, “SPINNER® teremkerékpár”.

– Kerülni kell a SPIN vagy SPINNING védjegyek kereskedelmi névként való használatát. Nem helyes, ha a védjegyre kereskedelmi névként (pl. cégnévként) hivatkozunk. Például, a SPIN, SPINNING és SPINNER kereskedelmi védjegyeink. A Mad Dogg Athletics, Inc. a cégünk neve.

 

– A SPIN®, SPINNING® és SPINNER® védjegyek alábbi formában történő használata  kifejezetten tilos:

– Kis “s” betű használata tilos. Például, spin, spinning vagy spinner.

– Helyesírási hiba nem ejthető. Például, spining vagy spinn.

– Igeként nem használható. Például, “Come spin with us” (Jöjjön ’spinning’-elni velünk).

– Névszóként nem használható. Például, “Get Spinning” (Fogjon egy ’Spinning’-et). (Hacsak nem külső programra gondolnak)

– A kereskedelmi név részeként nem használható. Például, “A New York-i Spinning Center”

– Általános kifejezésként nem használható. Például, teremkerékpár programok általános megnevezésére.

 

A SPINNING® LOGÓ HASZNÁLATA

A SPINNING® logót a Mad Dogg Athletics, Inc. által kifejlesztett termékek megjelölésére fejlesztették ki, és a logót csak a pontos formájában használhatják az engedéllyel rendelkezők a SPINNING® Program reklámozására és népszerűsítésére. A logó kizárólag a Mad Dogg Athletics, Inc. cég kifejezett írásos engedélyével használható fel ruházat, üdítős palackok vagy más kereskedelmi cikkek gyártására és értékesítésére.

A Spinning® logó pontos formája és hivatalos változatai az alábbiakban láthatók. A logók nem használhatók fel az alábbi mintáktól eltérő formában, és nem használható fel semmilyen más kereskedelmi névvel vagy más logóval együtt összevonva, részben vagy egészben más logóba beleintegrálva, stb. Szintén tilos a logók méretarányainak megváltoztatása, torzítása, tükrözése, mintával kitöltése, vagy egyéb módosítása.

A hivatalos Spinning® logók az alábbiak:

10516418_790459577660908_1223267393_o_mini

10519679_790459587660907_2055769164_n 10487674_790459594327573_2133346013_n

 

A SPINNING® márka magyar képviseletét a Cardio Expert Kft látja el. Amennyiben további kérdése van a fentiekkel kapcsolatban, szívesen állunk rendelkezésére a gabriella.posch@spinning.com e-mail címen, illetve a +36 20 77 12 715 telefonszámon.

error: Content is protected !!