spinning.com interjú, magyar verzió

Gabi-Posch-Header-660x330

Az eredeti, angol nyelvű interjú itt érhető el: http://www.spinning.com/community/gabriella-posch-spinning-master-instructor-hungary/

– Miért kezdtél el annak idején Spinning® órákra járni?
– Érdekes történet, mert korábban soha életemben nem jártam fitneszterembe edzeni. Fanatikus sziklamászóként el se tudtam képzelni, hogy egy terem falai között is élmény lehet a mozgás. A Spinning® programról egy barátomtól hallottam először, aki áradozott róla, milyen jó állóképességi edzés, miközben jó zenére, jó társaságban, inspiráló oktatóval tekernek. Kíváncsi lettem és kipróbáltam. Rövidre fogva a sztorit, az óra 5. percének végére menthetetlenül beleszerettem a tekerésbe, olyannyira, hogy rövidesen átváltottam a sziklamászásról mountain bike-ra.

– Mi motivált arra, hogy elvégezd a Spinning® Instruktor képzést, később pedig mesteroktatói címet szerezz?
– Hosszú ideig tekertem résztvevőként úgy, hogy soha egyetlen pillanatra sem jutott eszembe, én is oktató lehetnék. Amikor a városban nyíló új terem vezetője megkérdezte, lenne-e kedvem elvégezni a Spinning® Instruktor képzést, kapásból nemet mondtam. Egyáltalán nem volt semmi önbizalmam, de végül a szüleim rábeszéltek – örökre hálás leszek nekik ezért! Amikor végül elkezdtem órát tartani, azonnal nyilvánvaló lett számomra, ez tényleg nekem való dolog. Rájöttem, hogy nagyon szeretek tanítani és hihetetlenül motivál, ha másokat motiválhatok. A mesteroktatói cím is ugyanezt jelenti számomra: lehetőséget a tanításra, a tudásom átadására és mások motiválására – legyen szó akár egy oktatói tanfolyamról, továbbképzésről vagy óratartásáról, akár magyar, akár nemzetközi Spinning® rendezvényeken.

– Mi az, amit a legjobban szeretsz a Spinning® órák tartásában?
– Két olyan összetevője van a Spinning® programnak, ami lenyűgöz, és ami miatt soha nem fogom megunni a tanítást. Az egyik a Spinning® Program tudományos háttere. Nem ismerek még egy fitnesz edzésprogramot, amely ennyire megalapozott sporttudományos háttérrel bírna, mint a Spinning®. Számomra hihetetlenül inspiráló, hogy minden egyes Spinning órába® be lehet csempészni valamit mindebből – a Spinning® nem csupán egy sima csoportos óra megtartására, de a tanításra, a résztvevők “képzésére” is lehetőséget ad.
A másik, rendkívül motiváló lehetőség az óratartás előadói oldalában rejlik. Instrukciót adni, éppen mit és hogyan kell csinálni, nem igényel semmilyen különleges képességet. Folyamatosan motiválni a résztvevőket, magával ragadónak és inspirálónak lenni – ez olyan kihívás, ami számomra végtelen lehetőséget ad a fejlődésre.

– Melyik a három kedvenc “tekerős” zenéd?
– Nehéz a kedvenc hármat kiválasztani, úgyhogy maradjunk annyiban, hogy hirtelen mondok három zenét, ami nagyon közel áll a szívemhez. Afro Celt Sound System – Mojave, Mark Knight & Funkagenda – The Man With The Red Face, Solar Fields – Active Sky.

– Mi az, ami szerinted a Spinninget olyan kivételes edzésprogrammá teszi?
– Az, hogy önmagad lehetsz a bringán (is). Az, hogy élvezheted egy csapat magával ragadó, fantasztikusan inspiráló légkörét, miközben mégis a saját céljaid szerint a saját edzésedet csinálhatod. Hogy szabad lehetsz, használhatod az intelligenciádat, miközben engedheted a felszínre törni a legmélyebb érzéseidet és ösztöneidet is.

– Meséld egy élményedet, amely megmutatja, milyen értéke van ennek a munkának, akár mint Spinning® oktató, prezenter vagy Mesteroktató.
– Nem tudok egyet kiemelni, mert megszámolhatatlan ilyen élményem van. Számomra minden olyan pillanat a munkám értékét mutatja meg, amikor valakit fejlődni látok – akár Spinning® óra résztvevője, akár oktató az illető.

– Mit tanácsolnál annak, aki gondolkodik rajta, hogy elvégzi a Spinning® Instruktor képzést?
– Azt, hogy ne gondolkodjon rajta, csak vágjon bele! Senki sem születik profi instruktornak, de bárki azzá válhat, aki elég odaadó, és elkötelezett a fejlődés iránt. Bontsd ki a szárnyaidat és legyél a világ legjobb oktatója – csak rajtad múlik!

– Mi a kedvenc  idézeted?
– “Nem vagyok különösebben tehetséges. Csak szenvedélyesen kíváncsi.” (Albert Einstein)

– Mondj valakit a Spinning® közösségből, aki szerinted nagy elismerést érdemel!
– Luciana Marcial Vincon és Martin Timmermann. Számomra mindketten megtestesítik azt, ami az igazi vezetők lényege. Határozottak, asszertívek, pozitívak és támogatóak, miközben a lényük mentes mindenféle agressziótól. Mivel Star Wars rajongó vagyok, úgy tudnám legjobban megfogalmazni, hogy az erő velük van. Azt hiszem, ők nem csak Spinning®, de Jedi Mesterek is!

– Elárulnál valamit magadról, ami kevéssé ismert rólad?
– Az egyetemen az etológia volt a kedvenc tárgyam. Mindenféle állatot nagyon szeretek, de különösen kutyák és a farkasok viselkedése nyűgöz le. Kutyáimmal önkéntesként részt veszünk a témában világhírű ELTE etológiai tanszék kutatásaiban – hozzájárulunk a tudomány fejlődéséhez.

Névjegy:
Posch Gabriella Spinning® Mesteroktató, kerékpár edző, személyi edző, rekreációs sportoktató, kommunikációs szakember. A mindennapokban Budapesten tart órákat, de számos nemzetközi Spinning® rendezvény prezentereként is szerepel. A Spinning® márka magyar képviseletének vezetője.

error: Content is protected !!